Yleistä EDU toiminnasta
Showtanssin edustusryhmät on tarkoitettu yli 9 vuotiaille tanssijoille aina aikuisikään asti, minkä jälkeen tavoitteellinen harrastus voi parhaimmillaan kehittyä tanssialan ammattilaisuuten.
Loisteen EDU-toiminnan tavoitteena on tarjota tavoitteellista, pitkäaikaista ja motivoivaa harjoittelua sekä laadukasta ja yksilöllistä opetusta, jokaisen oma tanssijapolku huomioiden. Toiminnassa päälajina on showtanssi, mutta tanssijat harjoittelevat oheisina mm. balettia ja fysiikkaharjoituksia, joiden lisäksi mahdollisia tunteja nykytanssista sekä commercial ja Heels -lajeista. Pitkäaikaisena tavoitteena toiminnassa on kehittyä päälajin (showtanssin) parissa, tuoda esiin tanssitaidetta tutustumalla taiteen moninaisuuteen, sekä kehittää tanssijaa tanssi-alan ammattijuutta kohti.
Tanssi, kuten voimistelu ja taitoluistelu, on varhaisen erikoistumisen kaltainen laji. Varhaisen erikoistumisen lajeissa lajitaitojen harjoittelu alkaa varhaisessa vaiheessa, jotta vaativat lajitaidot on hallussa ennen murrosikää. Näin lajitaitojen omaksuminen on helpompaa ja turvallisempaa.
Loisteella tanssin lajitaitojen harjoittelemisen lisäksi harjoittelu perustuu kokonaisvaltaisesti liikunnallisuuden kehittämiseen. Lapsena monipuolinen liikuntaharjoittelu on kannattavaa, kun taas murrosiässä lajitaitojen kehittyminen tavoitteellisessa harrastuksessa vaatii enemmän aikaa ja näin keskittymistä yhteen lajiin, useamman harrastuksen sijaan.
Tanssissa kehittymisen ja ryhmässä kasvamisen lisäksi EDU-tanssijat osallistuvat erilaisiin esiintymistilaisuuksiin ja tanssikilpailuihin. Tanssijat tähtäävät harrastuksessa matalankynnyksen tanssikilpailuista lähtien myös IKM/SM ja MM kilpatasolle saakka. Tähän vaikuttaa tanssijan taidot, sekä motivaatio ja sitoutuminen lajiin.
Syyskaudesta 2022 lähtien:
– Käynnistyy myös nuorempien tanssijoiden 6-8v. MiniEdu ryhmä
– Vuosittain liikkuvuusmittaukset ja lihastasapainokartoitukset / kontaktit fysioterapeutin kanssa
– Opinto-ohjaus: oman tanssijapolun löytyminen/kehittyminen ja tavoitteiden asettaminen
EDU toimintaan hakeminen:
Showtanssin edustusryhmiin valitaan tanssijat kerran vuodessa, loppukeväisin järjestettävän koetanssitilaisuuden kautta. Tarkista kevätkauden tärkeistä päivämääristä, milloin EDU-ryhmien koetanssitilaisuudet järjestetään.
EDU-ryhmään haetaan tanssijoita, joilla on vähintään kahden vuoden tausta tanssillisesta harrastuksesta tai vastaavasti tanssia lähinnä olevista lajeista esimerkiksi voimistelu, taitolustelu. Tanssijan motivaatio ja kiinnostus tavoitteellista tanssiharrastusta kohtaan tulee olla korkea. Pyydämme tutustumaan EDU toimintaan tarkasti yhdessä, ennen toimintaan hakemista ja paikan vastaanottamista.
Käytös- ja toimintatavat EDU-ryhmissä
Tanssipiste Loisteen showtanssin edustusryhmät ovat edustavia, esimerkillisiä esikuvia. Sen mukaista käytöstä vaaditaan jokaiselta ryhmiin valitulta tanssijalta jokaisissa harjoituksissa, esiintymis- ja kilpailutilanteissa. Lisäksi edellytämme jokaiselta tanssijalta ahkeruutta, positiivisuutta ja kunnioitusta hyvien käytöstapojen lisäksi. Ahkera harjoittelu edesauttaa tanssissa kehittymistä, kannustaa ja motivoi muita ryhmäläisiä, sekä sillä vältetään yllättäviä onnettomuuksia vaaratilanteita tunneilla sekä esiintymis- ja kilpailutilanteissa. Positiivisessa ilmapiirissä tanssissa kehittyminen on nousujohteista, ja harjoittelu mukavaa! EDU-tanssijoilta vaaditaan kunnioitusta paitsi toisiaan, mutta erityisesti myös opettajia ja koreografeja kohtaan, jotka näkevät paljon aikaa ja vaivaa tanssijoiden eteen myös omalla vapaa-ajallaan. Hyvät käytöstavat; tervehtiminen, silmiin katsominen puhuttaessa, palautteen kuunteleminen ja reipas käytös ovat itsestään selviä asioita, joita odotetaan jokaiselta EDU-tanssijalta. Opettajat haluavat kannustaa ja palkita tunneilla näkyvästä hyvästä käytöksestä, reippaudesta ja valppaudesta esimerkiksi kilpailukokoonpanoja valitessa.
HUOM! Opettajat antavat puhelinnumeroitaan vain tanssijoiden käyttöön. Huoltajat ottavat yhteyttä Dancepakin kautta tai puhelimitse toimiston aukioloaikoina. Poissaoloilmoituksissa on velvoitettavaa toimia hyviä käytöstapoja noudattaen. Esim. Poissaoloilmoitus puoli tuntia ennen harjoituksen alkua, ei ole hyväksyttävää, mikäli poissaolo ei ole äkillinen.