Kilpailu-
toiminta

YLEISTÄ

Tanssipiste Loisteen Loiste Dancers- ryhmät sekä Loiste Trainee- ryhmät osallistuvat vuosittain erinäisiin tanssikilpailuihin ympäri Suomen. 

Kilpailutoiminta on vain yksi osa tavoitteellista harrastamista. Pääpaino harjoittelussa on tanssissa kehittyminen, hyvässä ja kannustavassa ilmapiirissä harrastaminen sekä sisäisen motivaation vahvistaminen. Kilpailuharjoitukset ovat erillisiä lisäharjoituksia normaalien lukujärjestyksen mukaisten viikkotuntien lisäksi. 

Kenenkään ei ole pakko osallistua kilpailukokoonpanoon mukaan. LD-tanssijoiden lisäksi kisakokoonpanoihin voidaan hakea muita saman ikäisiä tanssijoita, jotka harrastavat tanssia vähintään kahdella Loisteen viikkotunnilla.

LOISTE TRAINEE

Loiste Dancers toiminnan ulkopuolisiin (Loiste Trainee) kisakokoonpanoihin ilmoittautuvien tanssijoiden vaaditaan harjoittelevan kaksi kertaa viikossa vapaavalintaisilla viikkotunneilla kisatreeni tunnin lisäksi. Kilpailuharjoituksissa pääpaino on koreografian opettelemisessa ja hiomisessa ja muu tanssitekninen harjoittelu tapahtuu viikkotunneilla.

KILPAILUPÄIVÄT

Kilpailupäivänä paikanpäälle saavutaan ajoissa, hyvin valmistautuneena, kilpailuasu, ehostustarvikkeet, eväät ja Loiste-edustusvaate mukana, lämmittelemään ja valmistautumaan omaan kilpailusuoritukseen, soolona, duona tai ryhmänä. Kilpailupäivänä toimitaan opettajan ja koreografin ohjeita noudattaen, ei syödä herkkuja eikä roskaruokaa, eikä poistuta kilpailupaikalta ilman opettajan tai koreografin lupaa. 

Kilpailupäivän aikana edustetaan esimerkillisesti Loistetta ja näytetään hyvää esimerkkiä nuoremmille tanssijoille. Kilpailupaikalla käyttäydytään tilanteeseen sopivalla tavalla, ystävällisesti, kunnioittavasti ja myös muiden tanssikoulujen tanssijat huomioon ottaen. 

Kilpailupäivän aikana katsotaan ja kannustetaan kaikki Loisteen ryhmät, jotka kilpailevat kyseisenä päivänä samassa kilpailussa. 

Loiste toivoo ja kannustaa kilpailevia ja kilpailemisesta kiinnostuneita tanssijoita sekä heidän vanhempiaan tulemaan katsomaan tanssikilpailuja ja tutustumaan näin lajinomaiseen kilpailutoimintaan.

SITOVUUS

Paikan vastaanottaminen kilpailukokoonpanossa on sitova ja kilpailukokoonpanosta voi kisalukuvuoden aikana jäädä pois ainoastaan terveydellisistä syistä.

Hinnasto & kisaharjoitukset

Loiste perii erilliset kilpailuharjoittelumaksut kisakoreografioista: muodostelma, pienryhmä, duo, soolo. 

Kilpailuteokset saatetaan kilpailukuntoon seuraavan kaavan mukaisesti.

Muodostelma (8-24 tanssijaa)
360€/tanssija (sis. alv 24%)
30x60min harjoituksia + 6x60min ison tilan harjoituksia

Pienryhmä (3-7 tanssijaa)
180€/tanssija (sis. alv 24%)
18x60min harjoituksia

Duo (2 tanssijaa)
200€/tanssija (sis. alv 24%)
8x60min harjoituksia

Soolo (1 tanssija)
300€/tanssija (sis. alv 24%)
6x60min harjoituksia 

Loiste Trainee – ryhmillä maksu muodostuu kisatreenitunnin mukaisesti. Tunnille (+ vähintään kahdelle muulle viikkotunnille)  ilmoittaudutaan ilmolomakkeen kautta. Ilmoittautuminen on 2 viikon tyytyväisyystakuuajan jälkeen sitova syys- ja kevätkaudelle.

AIKATAULU

Treeniajat ja päivämäärät ilmoitetaan Dancepakissa elokuussa 2023. Omatoimiset harjoitukset tulee varata Dancepakin kautta arkipäivisin ja hyvissä ajoin.
Lisätreenin hinta 10€/h/tanssija ryhmäkokoonpanoissa. Duo-kokoonpanoissa lisätreenitunnin hinta on 20€/h/tanssija ja sooloissa 40€/tanssija. Lisätreenit ovat mahdollisia silloin, kun kisatreenimäärä on jo täyttynyt ja kilpailutreenejä tarvitaan / halutaan lisää.

PAIKAN VASTAANOTTO

Mikäli tanssija tulee valituksi moneen kokoonpanoon (soolo, duo, pienryhmä, muodostelma), eikä halua ottaa kaikkia paikkoja vastaan, tulee paikka ottaa vastaan seuraavassa tärkeysjärjestyksessä: 1. Muodostelma 2. Pienryhmä 3. Duo 4. Soolo. Tanssija ei siis voi ottaa paikkaa vastaan duossa, mikäli ei ota vastaan paikkaa pienryhmässä, mikäli myös sitä on tarjottu.

PUKEUTUMINEN

Kilpailuharjoituksiin pukeudutaan aina mustiin vartalonmyötäisiin treenivaatteisiin, esim. musta balettipuku ja mustat mikroshortsit. Kilpailuharjoituksissa niin kuin muissakin harjoituksissa ei käytetä sukkia. Hiukset tulevat olla tiukasti kiinni nutturalla niin, että ne eivät häiritse tekemistä, eikä niitä tarvitse korjailla koko ajan, esim. pitkät ja/tai paksut hiukset tulevat olla nutturalla.

Kilpailuihin liittyvät muut kustannukset

Kisaharjoitusmaksujen (yllä) lisäksi muut kilpailemiseen liittyvät kustannukset:
– Kilpailukohtaiset osallistumismaksut (15-50€)
– FDO:n kilpailuissa jäsenmaksu (10€) ja kilpailulupa (20€)
– Kilpailuasut, mahdollinen rekvisiitta ja ehostustarvikkeet ovat kokonaan omakustanteiset (asujen sekä ehostustarvikkeiden hankinnoista ja kustannuksista vastaavat tanssijat/vanhemmat itse)

– Valmentajien/koreografien kisapäivien palkkakustannukset ja pääsylippujen kulut jaetaan kaikkien osallistuvien tanssijoiden kesken maksettavaksi.

– Mahdolliset kuljetukset ja majoitukset, mikäli kilpailut järjestetään PK-seudun ulkopuolella (sisältäen myös valmentajien/koreografien ja huoltajien kulut)

Kilpailutoiminnan ikäsarjat vuonna 2023

Lapset (v. 2011 ja sen jälkeen syntyneet)
Juniorit (v. 2007-2010 syntyneet)
Aikuiset 1 (v. 2006 ja sitä ennen syntyneet)
Aikuiset 2 (v. 1992 ja sitä ennen syntyneet)
Aikuiset 3 (v. 1978 ja sitä ennen syntyneet)

Laita meille viestiä