Aikuiset

Loisteen aikuisten tanssitunnit ovat helposti lähestyttäviä ja jokainen lajista kiinnostunut, lajiin palaava tai aktiivisesti jo harrastava on tervetullut tanssimaan meille!

Tavoitteena on kehittyä tanssin parissa, sekä harrastaa säännöllisesti tutussa porukassa ja pitää hauskaa!

LAJIT

COMMERCIAL 

Commercial on monipuolinen tanssilaji, jossa yhdistellään voimakkaasti eri tanssityylejä. Se on saanut vaikutteita esimerkiksi jazztanssista, hiphopista, breakdancesta ja katutanssista. 

Tunneilla yleisimmin käytetyt musiikkilajit ovat hiphop, pop ja RnB.

Tyyli vaihtelee riippuen siitä, onko kyseessä viihdetarkoitukseen vai tavalliselle tanssitunnille suunnattu commercial.

Usein musiikkivideoiden ja artistien taustatanssijoiden koreografiat muistuttavat commercialia.

 

 

SHOW 

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji. Siinä voidaan yhdistellä eri tanssin lajeja tarinan kerronnalisten ja teatraalisten elementtien avulla. 

Perinteinen showtanssi on alunperin irtautunut jazztanssista, mutta nykyään siinä yhdistyvät jazztanssin tekniikan lisäksi muun muassa klassisen baletin, nykytanssin sekä katutanssilajien  tekniikoita.

Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa tai aihetta. Showtanssi onkin tarinan luomista, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja ilmaisun/tunnetilojen avulla.

 

DANCEHIIT & VENYTTELY

Kyseisellä tunnilla pääset hikoilemaan hittibiisien tahtiin tanssillisen treenin merkeissä. Tunti koostuu alkulämmittelystä sekä 3 osiosta, jossa sykettä nostetaan tasaisesti kohti HIIT-osuuksia. Tunti päättyy dynaamisiin venytyksiin ja rentoutumiseen.

NYKYTANSSI

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, joka on jatkumoa modernille- ja postmodernille tanssille.

Nykytanssissa pyritään siihen, että tanssijan liike kumpuaa sisältä päin, tanssijan tunteista. Musiikki onkin merkittävä osa kyseistä lajia. Musiikin ja nykytanssin suhde voi olla monimuotoinen. 

Lajin keskeisin osa ei ole tekniikassa (toisin kuin esim. klassinen baletti), vaan keskitytään liikkeiden- ja itsensä ilmaisuun.

 

BALETTI

Loisteen baletinopettaja Amanda Mäkelä noudattaa Vaganovan opetussuunnitelmaa. Amanda on tunnettu lempeästä otteestaan ja hänen balettitunneillaan jokainen pääsee loistamaan ja tutustumaan rauhassa baletin maailmaan. Tunti sopii niin vasta aloittelijoille kuin pidempään balettia harrastaneille.

TAITO- & IKÄTASOT

Alkeis- tai avoimen tason tunneilla ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.

Keskitason tunnille voi ilmoittautua, mikäli on harrastanut tanssia jo 1-2 vuotta ja kokee alkeistason tunnit helpoiksi ja kaipaa lisähaastetta.

Jatkotason tunti vaatii säännöllistä aiempaa tanssitaustaa vähintään 2-3 vuoden ajalta, useammalta viikkotunnilta.

+20v– tanssitunneilla käytetään monipuolisesti eri tasoja (lattialla käyntejä, piruetteja sekä hyppytekniikkaa). 

+35v– tanssitunneilla tasoja käytetään +20v tuntien lailla mutta tanssiope antaa eri variaatioita mikäli esimerkiksi lattialla käynti ei tanssijalta onnistu.

TUNNEILLE VOI OSALLISTA ALLE JA YLI IKÄRAJOJEN!

+35 vuotias voi halutessaan osallistua +20v tunnille ja alle 35 vuotias +35v tunnille. 

Suosittelemme tutustumaan itseä kiinnostavaan tanssituntiin ja tämän jälkeen päättää jatkosta! 

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Tanssiin ja monipuoliseen liikkumiseen ja lajiin soveltuva asu ja juomapullo.

Nyky jazz, Show & Nykytanssi: Paljaat jalat, varvaspikkarit tai sukat. 

Commercial & Dancehiit: Vaaleat tasapohjaiset sisäkengät.

Core & Stretching: Oma matto ja paljaat jalat tai sukat.


AIKUISTEN A2 & A3 MUODOSTELMA
/PIENRYHMÄ 2022-2023

Muodostelma/pienryhmä tähtää joulukuun 2022, kevään 2023 kilpailuihin sekä syksyn 2023 pa-kilpailuihin. Lopulliset päätökset kilpailuiden valitsemisesta tehdään ryhmän ja valmentajan yhteispäätöksellä. 

Valmentajana toimii Minttu-Maari Harju.

A2 Aikuiset: 1992-1979 syntyneet

A3 Aikuiset: 1978 ja sitä ennen syntyneet

Joissain tanssikilpailuissa ylläolevat ikäryhmät ovat useasti yhdistettyinä. Kokoonpanoissa saa olla ikäpoikkeuksia, nämä katsotaan kilpailukohtaisesti ja tarkistetaan ennen ryhmän ilmoittamista.

Otamme aikuisten muodostelmaan/pienryhmään myös nuorempia aikuisia mukaan, joten tule rohkeasti mukaan hakutilaisuuteen!

Muodostelman/Pienryhmän hakutilaisuus järjestetään elokuussa 11.8.2022 klo 18.30-19.30 Loiste-salissa. Ilmoittautuminen muodostelman hakutilaisuuteen viimeistään 10.8. sähköpostitse: toimisto@tanssipisteloiste.fi tai dancepakin kautta.

Aikuisten kilpailukokoonpanossa treenaamisen lisäksi tanssijan tulee käydä Loisteen aikuisten viikkotunneilla vähintään 2h/vko. Kisatreeneissä ei ole tanssitekniikkaharjoituksia vaan tunnilla keskitytään puhtaasti kilpailukoreografiaan. Tämän vuoksi tanssijoiden on ylläpidettävä omaa tanssitaitoa viikkotunneilla.