SHOW-
tanssin edustusryhmät

Showtanssin edustusryhmät on tarkoitettu kouluikäisille tanssijoille aina aikuisikään asti, minkä jälkeen tavoitteellinen harrastus voi parhaimmillaan kehittyä tanssialan ammattilaisuuteen.


Loisteen EDU-toiminnan tavoitteena on tarjota tavoitteellista, pitkäaikaista ja motivoivaa harjoittelua sekä laadukasta ja yksilöllistä opetusta, jokaisen oma tanssijapolku huomioiden. 

Toiminnassa päälajina on showtanssi, mutta tanssijat harjoittelevat oheisina mm. tanssitekniikkaa, nykytanssia ja fysiikkaharjoituksia. 

Pitkäaikaisena tavoitteena toiminnassa on kehittyä päälajin (showtanssin) parissa, tuoda esiin tanssitaidetta tutustumalla taiteen moninaisuuteen, sekä kehittää tanssijaa tanssi-alan ammattijuutta kohti.

Tanssi, kuten voimistelu ja taitoluistelu, on varhaisen erikoistumisen kaltainen laji. 

Varhaisen erikoistumisen lajeissa lajitaitojen harjoittelu alkaa varhaisessa vaiheessa, jotta vaativat lajitaidot on hallussa ennen murrosikää. Näin lajitaitojen omaksuminen on helpompaa ja turvallisempaa.


Loisteella tanssin lajitaitojen harjoittelemisen lisäksi harjoittelu perustuu kokonaisvaltaisesti liikunnallisuuden kehittämiseen. Lapsena monipuolinen liikuntaharjoittelu on kannattavaa, kun taas murrosiässä lajitaitojen kehittyminen tavoitteellisessa harrastuksessa vaatii enemmän aikaa ja näin keskittymistä yhteen lajiin, useamman harrastuksen sijaan.

Tanssissa kehittymisen ja ryhmässä kasvamisen lisäksi EDU-tanssijat osallistuvat erilaisiin esiintymistilaisuuksiin ja tanssikilpailuihin. Tanssijat tähtäävät harrastuksessa matalankynnyksen tanssikilpailuista lähtien myös IKM/SM ja MM kilpatasolle saakka. Tähän vaikuttaa tanssijan taidot, sekä motivaatio ja sitoutuminen lajiin.
Syyskaudesta 2022 lähtien:
– Käynnistyy myös nuorempien tanssijoiden 7-9v. Edu Mini ryhmä
– Vuosittain liikkuvuusmittaukset ja lihastasapainokartoitukset / kontaktit fysioterapeutin kanssa
– Opinto-ohjaus: oman tanssijapolun löytyminen/kehittyminen ja tavoitteiden asettaminen

EDU toimintaan hakeminen:
Showtanssin edustusryhmiin valitaan tanssijat kerran vuodessa, loppukeväisin järjestettävän koetanssitilaisuuden kautta. 
EDU-ryhmään haetaan tanssijoita, joilla on vähintään kahden vuoden tausta tanssillisesta harrastuksesta tai vastaavasti tanssia lähinnä olevista lajeista esimerkiksi voimistelu, taitoluistelu. 

Tanssijan motivaatio ja kiinnostus tavoitteellista tanssiharrastusta kohtaan tulee olla korkea. 

Pyydämme tutustumaan EDU toimintaan tarkasti yhdessä, ennen toimintaan hakemista ja paikan vastaanottamista.