LAPSET
3-6 vuotiaat

Tanssipiste Loisteen alle kouluikäisten tanssitunneilla (Lastentanssi, Satubaletti, Show alkeet & Baletti alkeet) tavoitellaan ensisijaisesti tanssin- ja liikunnan iloa erilaisten tanssileikkien ja tanssiteknisten harjoitteiden kautta.

Tunneilla erityisen tärkeässä asemassa ovat perusliikkumis- ja liikuntataidot, jotka luovat vahvan pohjan pienen lapsen liikunnallisessa kehittymisessä.

LAJIT

LASTENTANSSI 3-4v– tunneilla vauhtia riittää energisten tanssileikkien ja tunnettujen lasten musiikkien kautta. 

Tanssikauden aikana kuullaan monipuolisesti erilaisia musiikkityylejä, tutustutaan erilaisiin liikelaatuihin sekä improvisaatioharjoitusten kautta tuetaan jokaisen omaa tanssin iloa ja rohkeutta ilmaisuun. 

Tanssitunnilla tuetaan jokaisen tanssijan motorista kehitystä perusliikkumis- ja liikuntataitojen harjoittelun myötä.

Perusliikkumis- ja liikuntataitojen lisäksi tanssitunnit sisältävät lyhyitä tanssikoreografioita, musikaalisuutta, erilaisten rekvisiittojen ja välineiden käyttöä tanssin ja musiikin siivittämänä, sekä esim. erilaisia hauskoja tehtäviä ja leikkejä, joilla pyritään kannustamaan rohkeuteen ja luovuuteen. 

SATUBALETTI 3-4v– tunneilla sukelletaan alkeisbaletin maailmaan satujen ja leikkien siivittämänä. Satubaletti on rauhallinen tanssitunti, jossa jokainen pieni tanssija pääsee olemaan oman elämänsä ballerina. Satujen ja leikkien avulla lapsi pääsee tutustumaan baletin termistöön.

SHOW ALKEET 5-6v– tunneilla tutustutaan showtanssin lajikohtaisiin taitoihin.

Tunnilla käytetään tanssitunnille tyypillistä runkoa, joka sisältää perusteelliset lämmittelyt, tanssitekniikka osuudet, improvisaatio- ja parityöskentelyharjoitteet,  lopputunnin tanssikoreografian sekä venyttelyt.

Tunneilla käytetään tanssiteknisten harjoitteiden väleissä tanssileikkejä, joiden tarkoituksena on herättää tanssijan omaa liikettä ja luovuutta esiin.

BALETTI ALKEET 5-6v–  tunneilla sukelletaan alkeisbaletin maailmaan.

Musiikki kuuluu vahvasti tuntiin ja kaikki harjoitukset toteutetaan musiikin tahdissa.
Kauden aikana lapsi oppii baletin perusteita, musiikin rytmitystä ja liikkeen yhdistämistä musiikkiin.

Baletti alkeissa tanssijat osallistuvat tunnille ilman omaa aikuista. 

TUNTIKÄYTÄNTEET
PIENTEN LASTEN TANSSITUNNEILLA

Ensimmäisellä tanssitunnilla oma opettaja jakaa kaikille tanssioppilailleen ikiomat tanssikortit, joihin saadaan aina hyvin sujuneen tunnin päätteeksi hieno tarra!
Tämä kortti otetaan aina tunnin päätteeksi kotiin, ja se tulisi muistaa ottaa aina seuraaville tanssitunnille tultaessa mukaan.

Lisäksi tunnille voi ottaa vesipullon, sillä pyrimme harjoitteleman aina tunnin puolivälissä pienen juomatauon pitämistä. Huomaattehan, että tunnille ei tulisi tuoda muuta juotavaa kuin vettä.   

Pyrimme myös nuorimpien 3-4-vuotiaiden kanssa aloittamaan tanssituntikäytänteet heti niin, että moikat sanottaisiin reippaasti ja iloisin mielin jo tanssisalin oven suussa!

Tanssijat esiintyvät kauden puolivälissä kotijoukoille avoimien ovien tunneilla, sekä nousevat lavalle koko koulun näytöksissä kauden päätteeksi.  

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Lastentanssi 3-4v ja Show alkeet 5-6v tunneilla tanssille sopivat varusteet ovat vaatteet, joissa on helppo liikkua sekä juomapullo ja paljaat jalat. Pitkät hiukset tulee olla kiinnitettyinä.

Satubaletti 3-4v ja Baletti alkeet 5-6v tunneilla oma balettipuku, balettisukkahousut ja pehmeät harjoittelutossut. Näitä tarvikkeita myydään esimerkiksi Piruetissa, Prismassa ja joissain lastevaateliikkeissä. Näin ollen lapsille suunnatut, oikeita balettiasuja jäljittelevät asut sopivat oikein hyvin. Hiukset tulee olla kiinnitettyinä joko nutturalla tai ponnarilla.