LAPSET
3-6 vuotiaat

LAJIT

LASTENTANSSI 3-4v 

tunneilla vauhtia riittää energisten tanssileikkien ja tunnettujen lasten musiikkien kautta. 

Tanssikauden aikana kuullaan monipuolisesti erilaisia musiikkityylejä, tutustutaan erilaisiin liikelaatuihin sekä improvisaatioharjoitusten kautta tuetaan jokaisen omaa tanssin iloa ja rohkeutta ilmaisuun. 

Tanssitunnilla tuetaan jokaisen tanssijan motorista kehitystä perusliikkumis- ja liikuntataitojen harjoittelun myötä.

Perusliikkumis- ja liikuntataitojen lisäksi tanssitunnit sisältävät lyhyitä tanssikoreografioita, musikaalisuutta, erilaisten rekvisiittojen ja välineiden käyttöä tanssin ja musiikin siivittämänä, sekä esim. erilaisia hauskoja tehtäviä ja leikkejä, joilla pyritään kannustamaan rohkeuteen ja luovuuteen. 

Lastentanssi 3-4v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Tanssipiste Loisteen kauden päätösnäytökseen.

SATUBALETTI 3-5v

 tunneilla sukelletaan alkeisbaletin maailmaan satujen ja leikkien siivittämänä. 

Satubaletti on rauhallinen tanssitunti, jossa jokainen pieni tanssija pääsee olemaan oman elämänsä pikkuballerina. Satujen ja leikkien avulla lapsi pääsee tutustumaan baletin termistöön.

Satubaletti 3-5v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Tanssipiste Loisteen kauden päätösnäytökseen. 

SHOW ALKEET 5-6v

 tunneilla tutustutaan showtanssin lajikohtaisiin taitoihin ikä- ja taitotaso huomioiden.

Tunnilla käytetään tanssitunnille tyypillistä runkoa, joka sisältää perusteelliset lämmittelyt, tanssitekniikka osuudet, improvisaatio- ja parityöskentelyharjoitteet,  lopputunnin tanssikoreografian sekä venyttelyt.

Tunneilla käytetään tanssiteknisten harjoitteiden väleissä tanssileikkejä, joiden tarkoituksena on herättää tanssijan omaa liikettä ja luovuutta esiin.

Show alkeet 5-6v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Tanssipiste Loisteen kauden päätösnäytökseen.

BALETTI ALKEET 5-6v

  tunneilla sukelletaan alkeisbaletin maailmaan.

Musiikki kuuluu vahvasti tuntiin ja kaikki harjoitukset toteutetaan musiikin tahdissa.
Kauden aikana lapsi oppii baletin perusteita, lajin termistöä, musiikin rytmitystä ja liikkeen yhdistämistä musiikkiin.

Baletti alkeet 5-6v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Tanssipiste Loisteen kauden päätösnäytökseen.

TUNTIKÄYTÄNTEET
3-6v TANSSITUNNEILLA

3 vuotiaasta ylöspäin tanssijat osallistuvat tunnille ilman omaa aikuista. 

Pyrimme myös nuorimpien 3-4-vuotiaiden kanssa aloittamaan tanssituntikäytänteet heti niin, että moikat sanottaisiin reippaasti ja iloisin mielin jo tanssisalin oven suussa! 

Ensimmäisellä tanssitunnilla oma opettaja jakaa kaikille tanssioppilailleen ikiomat tanssikortit, joihin saadaan aina hyvin sujuneen tunnin päätteeksi hieno tarra!
Tämä kortti otetaan aina tunnin päätteeksi kotiin, ja se tulisi muistaa ottaa aina seuraaville tanssitunnille tultaessa mukaan.

Lisäksi tunnille voi ottaa vesipullon, sillä pyrimme harjoitteleman aina tunnin puolivälissä pienen juomatauon pitämistä. Huomaattehan, että tunnille ei tulisi tuoda muuta juotavaa kuin vettä. Toivomme, että vessassa käydään juuri ennen tanssituntia. Vanhemman ei tarvitse jäädä Loisteelle odottamaan tanssitunnin ajaksi. 

Tanssijat esiintyvät kauden puolivälissä kotijoukoille avoimien ovien tunneilla, sekä nousevat lavalle koko koulun näytöksissä kauden päätteeksi.  

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Lastentanssi 3-4v ja Show alkeet 5-6v tunneilla tanssille sopivat varusteet ovat vaatteet, joissa on helppo liikkua sekä juomapullo ja paljaat jalat. Pitkät hiukset tulee olla kiinnitettyinä.

Satubaletti 3-5v ja Baletti alkeet 5-6v tunneilla oma balettipuku, balettisukkahousut ja pehmeät harjoittelutossut. Näitä tarvikkeita myydään esimerkiksi Piruetissa, Prismassa ja joissain lastevaateliikkeissä. Näin ollen lapsille suunnatut, oikeita balettiasuja jäljittelevät asut sopivat oikein hyvin. Hiukset tulee olla kiinnitettyinä joko nutturalla tai ponnarilla.