Nuoret 10-15 & +16
vuotiaat

Nuorten tanssitunnit on tarkoitettu 10-12v, 13-15v ja +16v tanssijoille.

Tunneilla painotetaan laadukkaan opetuksen lisäksi hyvää ryhmähenkeä, musiikissa liikkumisen ja tanssin iloa, eli loistetta! 

LAJIT

SHOW

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji. Siinä voidaan yhdistellä eri tanssin lajeja tarinankerronnallisten ja teatraalisten elementtien avulla. 

Perinteinen showtanssi on alunperin irtautunut jazztanssista, mutta nykyään siinä yhdistyvät jazztanssin tekniikan lisäksi muun muassa klassisen baletin, nykytanssin sekä katutanssilajien tekniikoita.

Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa tai aihetta. Showtanssi onkin tarinan luomista, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja ilmaisun/tunnetilojen avulla.

 

COMMERCIAL 

Commercial on monipuolinen tanssilaji, jossa yhdistellään voimakkaasti eri tanssityylejä. Se on saanut vaikutteita esimerkiksi jazztanssista, hiphopista, breakdancesta ja katutanssista. 

Tunneilla yleisimmin käytetyt musiikkilajit ovat hiphop, pop ja RnB.

Tyyli vaihtelee riippuen siitä, onko kyseessä viihdetarkoitukseen vai tavalliselle tanssitunnille suunnattu commercial.

Usein musiikkivideoiden ja artistien taustatanssijoiden koreografiat muistuttavat commercialia.

 

LYRICAL JAZZ 

Lyrical jazz on tanssityyli, jossa hyödynnetään tekniikoita klassisesta baletista, nykytanssista ja perinteisestä jazztanssista. Lyrical jazzille ominaista on kaunis ja virtaava liike. Kuitenkin koreografioissa esiintyy myös aksentteja ja erilaisia piruetteja sekä hyppyjä.

Lyrical jazzille ominaista on kehon monipuolinen käyttö sekä lattiatyöskentely, jotka yhdessä musiikin kanssa luovat toisiinsa keskenään sulautuneen kokonaisuuden. 

Musiikkina käytetään pääsääntöisesti erilaisia balladeja, jotka pohjautuvat voimakkaaseen tunteeseen. Näin tanssijan ilmaisutaito pääsee valloilleen/kehittyy.

 

CONTEMPORARY SHOW

Contemporary show on perinteisen showtanssin ja nykytanssin tekniikoita ja elementtejä yhdistelevä laji. Siitä löytyy myös piirteitä modernista-, jazz- ja lyyrisestä tanssista. Myös showtanssille tyypillinen klassisen baletin mukana tuoma tekniikka on olennainen osa lajia. 

Tunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Tärkeässä osassa on hallita lattian tuki ja maadoittumisen taito.

 

JUMPS & TURNS 

Jumps & turns -tunti perustuu erilaisten hyppyjen, piruettien ja niiden variaatioiden opetteluun ja kehittämiseen.

Tunti koostuu lämmittelystä, lihasten aktivointi- ja vahvistamisliikkeistä ja itse hyppyjen ja piruettien harjoittamisesta. Usein tanssitunneilla harjoitetaan opettajan suunnittelemaa tanssisarjaa. Jumps & turns -tunnin tanssisarja pitää sisällään tunnilla harjoiteltuja liikkeitä ja tekniikoita. 

Jumps & turns kehittää tanssijan tanssillista tekniikkaa sekä antaa hyppyihin ja piruetteihin räjähtävyyttä ja hallintaa.

TAITOTASOT

Alkeistason tunnilla ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.

Keskitason tunnille voi ilmoittautua, mikäli on harrastanut tanssia jo 1-2 vuotta ja kokee alkeistason tunnit helpoiksi ja kaipaa lisähaastetta.

Jatkotason tunti vaatii säännöllistä aiempaa tanssitaustaa vähintään 2-3 vuoden ajalta, useammalta viikkotunnilta.

Edistyneiden tasolla harjoitteissa mennään nopealla tahdilla eteenpäin. Tunti vaatii yli 3 vuoden tanssitaustan useammalta viikkotunnilta

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Tanssiin ja monipuoliseen liikkumiseen sopivat vaatteet, kuten esim. tanssitrikoot ja toppi. Pitkät hiukset kiinni ja vesipullo.

Show, Lyrical jazz, Jumps & turns, Contemporary show: Paljaat varpaat tai sukat

Commercial: Vaaleat tasapohjaiset sisäkengät